.

Dekanımızın Mesajı


Sevgili öğrencilerimiz,

Öncelikle hepinize üniversite yaşantınızda başarılar diliyor, hayatınızda çok güzel unutulmaz anılar bırakacak olan bu dönemin hepinize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizler Fakültemizin ilk öğrencilerisiniz. Dolayısıyla ilk evlatlarımız olarak yeriniz her zaman ayrı olacaktır. Zira sizler aynı zamanda ilk mezunlarımız da olacaksınız. Gerek akademik kadromuzla, gerek Fakültemizin ileri teknik imkanlarıyla birebir eğitim aldıktan sonra, “Sağlık Ağızdan Başlar” sloganıyla teorik ve pratik açıdan çok iyi yetişmiş birer diş hekimi olarak mesleki yaşantınıza başlayacaksınız.

İlk iki yılımız, Temel Bilimler olarak ifade ettiğimiz ve daha çok Anatomi, Patoloji, Histoloji, Mikrobiyoloji gibi tıp derslerini içeren bilgiler alacaksınız. Tabii Diş Morfolojisi, Protez gibi mesleki derslerimiz de olacak. Üçüncü sınıfta mesleki derslerimizin sayısı biraz daha artacak ve üçüncü sınıfın bahar yarıyılında artık kliniklere gözlemci olarak gireceksiniz. Dördüncü ve beşinci sınıflarda ise hem mesleki derslerimizin teorik bilgilerini öğreneceksiniz, hem de öğrendiğiniz bu bilgiler çerçevesinde, çeşitli Anabilim Dalı Kliniklerimizde hasta kabulüne başlayacaksınız. Bu eğitim-öğretim sürecinde her zaman ve her konuda yanınızda olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Gerek hocalarımızdan oluşan akademik kadromuzla, gerekse idari personelimizle hepimiz bir aile olarak, üniversite yaşantınızın yorucu olduğu kadar zevkli ve eğlenceli geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Fakültemizin fiziki imkanları ve akademik personelimizle ilgili gerekli bilgileri, Fakültemizin tarihçesi ve fiziksel özellikleri bölümünden öğrenebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız Aday Öğrenciler bölümünde ayrıca, birinci sınıfta okuyacağınız ders isimlerine ve preklinik laboratuvar çalışmalarımız için gerekli olacak ve sizler tarafından temin edilecek olan malzeme listelerine de ulaşabilirsiniz.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak, bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ediyor ve Fakültemizdeki tüm hocalarımız adına mesleğinize adım atacağınız Üniversite yaşantınızda başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Ali Alp SAĞLAM
Dekan

hakkımızda

  • Yönetim
  • İdari Personel
  • Misyon-Vizyon